Aktakuzë kundër investitorit në rastin “Mavrovasja”

82

Prokuroria e Shkupit sot ngriti aktakuzë në Gjykatën Penale në Shkup për rastin në “Mavrovasja” në të cilin investitori pa leje ka ndërtuar objekt me konstruksion të fortë i cili pastaj ishte rrënuar nga organet kompetente.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

“Pas procedurës hetimore, prokurori Publik nga Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka ngritur aktakuzë kundër një personi për vepërn penale – Ndërtimi i paligjshëm, që dënohet sipas nenit 244-a paragrafi 1 në Kodin Penal. I akuzuari M.A., gjatë muajit qershor dhe korrik të vitit 2020, si investitor, kishte nisur ndërtimin e një objekti me sipërfaqe prej 330 m2, përpara qendrës tregtare “Mavrovasja”, për të cilën nuk kishte leje ndërtimi nga autoritetet kompetente”, thuhet në kumtesën e PTHP-së.

Më herët ndaj M.A. ishin caktuar masa kujdesi si ndalim i lëshimit të vendbanimit, konfiskim i përkohshëm i dokumenteve të udhëtimit si dhe ishte i detyruar të lajmërohej në Gjykatën Themelore Penale në Shkup. Prokurori i ka propozuar gjykatës që të njëjtat masa të kujdesit të vazhdohen.

Comments