Alsat siguron draft-dokumentin me konkluzionet e samitit të NATO-s

92

Swiss Financial and Travel

Alsat ka siguruar draft-dokumentin me konkluzionet nga Samiti i NATO-s të cilat pritet të zyrtarizohet sot.

MÖBEL THEMA

Në të thuhet se “Në Samitin tonë të 2008-ës në Bukuresht, ne vendosëm që NATO do të japë një ftesë për Ish Republikën Federale të Jugosllavisë për t’iu bashkuar Aleancës sapo të jetë arritur një zgjidhje e pranueshme për çështjen e emrit në korniza të Kombeve të Bashkuara. Ne mirëpresim marrëveshjen historike mes Athinës dhe Shkupit për zgjidhjen e çështjes së emrit. Në përputhje me politikën tonë, ne kemi vendosur që të ftojmë qeverinë e Shkupit për të filluar bisedimet paraqesësh për t’iu bashkuar Aleancës. Zbatimi i plotë i të gjithë procedurave të brendshme të përshkruara duke respektuar marrëveshjen për zgjidhjen e çështjes së emrit është kusht për një konkluzion të suksesshëm të procesit të qasjes.”

Comments