Angjushev: Personat me arsim të lartë mund t’i mbajmë në vend vetëm me të ardhura më të mëdha

170

Të rinjtë shkojnë në vendet e zhvilluara dhe ky nuk është problem vetëm për vendin tonë, por për të gjithë rajonin, dhe mënyra e vetme për t’i bërë që ata të qëndrojnë në vend është t’u sigurohet atyre kushte më të mira të jetesës, që në radhë të parë, do të thotë të ardhura më të larta, deklaroi zv. kryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev.

Ai beson se duke kufizuar sasinë e pagave që do të stimulohen nga shteti duke paguar kontribute deri në 6.000 denarë, nuk do të arrihet qëllimi për të motivuar të rinjtë dhe me arsim të lartë për të qëndruar në vend.

MÖBEL THEMA

Zgjidhja ligjore për rritjen e pagave të sektorit të subvencionuar është hedhur në ENER, është ende në diskutim para se të hyjë në Kuvend, dhe siç thotë Angjushev, çdo vërejtje është e mirëseardhur.

Kufizimi i sasisë së mbështetjes deri në shumën prej 24.000 denarë ka të ngjarë të mbulojë shumicën e punëtorëve të drejtpërdrejtë të prodhimit në objektet e prodhimit, por, thotë Angjushev, jo edhe intelektualët që duam të mbajmë në vend, njerëzit që kanë mbaruar universitete, inxhinierë, mjekë në klinika private, sepse kjo është, mbi të gjitha, për sektorin privat.

Comments