ANTON ÇETTA -FIGURË MADHORE KOMBËTARE

183

Bac Antonin dhe emrin e tij e kisha dëgjuar si fëmijë , por poashtu kisha fatin dhe nderin të lexoj shumë dhe nga librat e tij që i kishim në biblotekën tonë familjare .
Para 100 Vitesh kombit , i lindi një burrë i madh e i nderuar si Anton Çetta shkrimtar , profesor eminent dhe veprimtar i pajtimit të Gjaqeve me rininë revolucionare e atdhetare të fillim viteve të 90 -ta .

Anton Çetta , ishte kudo në zemrat e çdo shqiptari me urtin e tij mençurinë atdhedashurinë e tij të madhe , nga kjo përspektivë e sotme mendoi se lëvizja gjithëkombëtare e pajtimit të gjaqeve është një nga ngjarjet më madhore kombëtare dhe i parapriu luftes çlirimtare të UÇK -së kundër okupatorit serbomadh .

MÖBEL THEMA

Pra ndodhi dora e pajtimit , para se të rroknim armët për liri , çlirim dhe Bashkim Kombëtar .

Gjithsesi historia do ja jap vendin meritor bac Antonit si Baba i Pajtimit 🇦🇱

Erald Selca

Comments