Arrestohet nëna shqiptare me dy djemt bineq

524

Bleoni, Bleroni dhe nëna e tyre Besa, për katër vite me radhë kanë jetuar në Mayenne të Francës. Të enjten, më 8 gusht 2019, ata janë arrestuar nga fundi i ditës dhe u dërguan në paraburgim, në qendrën e paraburgimit administrativ (CRA) të Mesnil-Amelot, në afërsi të Parisit.

Bineqët Bleoni dhe Bleroni, si dhe nëna e tyre Besa, e kërcënuar me dëbim që nga qershori 2019, shkuan për të nënshkruar një dokument qëndrimi në xhandarmeri, siç kërkojnë rregullat e qëndrimit. Aty, ata arrestohen nga xhandarmeria dhe dërgohen në paraburgim në Ernee, në Mayenne.

MÖBEL THEMA

Në mbrëmje, ata u dërguan në qendrën e paraburgimit administrativ (CRA) të Mesnil-Amelot, afër Parisit, disa kilometra nga aeroporti Charles-de-Gaulle. Të nesërmen në mëngjes, ata u dërguan në një avion për t’u kthyer përsëri në Kosovë, por “refuzuan të hyjnë në avion”, thotë Édouard Gilles, anëtar i Organizatës “Rrjeti arsim pa kufinj”, informon Shtegu.com.

Të shoqëruar ligjërisht nga Cimade, e cila të huajve u ndihmon në një situatë të parregullt, ata duhet të shkojnë para një gjykatësi francez, i cili mund të vendosë t’i lirojë ata ose të vazhdojë paraburgimin e tyre në pritje të një dëbimi të mëtejshëm. Ata do të shkojnë para gjykatësit, në fillim të javës tjetër. Të premten, më 9 Gusht 2019, Cimade dhe avokati i tyre mblodhën informacione që do të mbështesin kërkesën e tyre për lëshimin dhe aplikimin për vizë.

“Është jashtzakonisht e vështirë të dihet se çfarë do të ndodhë më tej”, thotë Anne Ribstein, një vullnetare në Cimade, e cila ka qenë tre vite me familjen.

Comments