Britani/ Grupmoshave nën 30 vjeç do t’u ofrohet vaksina AstraZeneca pavarësisht dyzhimeve se shkakton mpikje të gjakut

43

BRITANI– Të rriturve nën 30 vjeç do t’iofrohet një vaksinë alternative në vend të vaksinës AstraZeneca nëse ka një të disponueshme në zonën e tyre dhe ata janë të shëndetshëm dhe jo në rrezik të lartë të Covid, ka thënë organi këshillues i vaksinimit i qeverisë britanike.

Sipas Guardian, rekomandimi nga komiteti i përbashkët për vaksinat dhe imunizimin (JCVI) është përgjithësisht në përputhje me mendimin në Evropë, ku disa vende kanë vendosur tashmë të kufizojnë vaksinën Oxford/AstraZeneca në grupe më të mëdhenjt pas shqetësimeve në lidhje me ngjarje të rralla të mpiksjes së gjakut të lidhur në të ulët trombocitet.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Në përgjithësi, rreziqet nga Covid për njerëzit e moshuar janë shumë më të larta dhe ata do të inkurajohen të bëjnë vaksinën, e cila është provuar të jetë e sigurt dhe efektive në miliona njerëz. Në MB, deri më 31 Mars, kishte 79 raporte të këtyre mpiksjeve të rralla të gjakut me trombocite të ulëta, disa por jo të gjitha në tru, dhe 19 vdekje, midis më shumë se 20 milion goditjeve të AstraZeneca.

(d.a/dosja.al)

Comments