Demagogjia e Tërnavës me rastin e URIMIT TË MUAJIT TË RAMAZANIT

156

Lumi - Fahrschule

Shkruan: Musli Verbani (Imam)

Edhe pse Ramazani është shkencë në vete si e tillë duhet të studiohet dhe të veprohet dhe që prej tij të përfitohet ne të gjitha aspektet.

Në përurimin Ramazanit të e Tërnavës me datën 15 maj 2018 në mes tjerash thotë,Citoj :“Agjërimi është shkollë humanizmi. Vlerat solidare agjërimin e bëjnë një mundësi më shumë për të zbutur varfërinë”.

(Urimi I Muajt të Ramazani ,Prishtinë, 15 maj 2018). Po për çfarë shkolle na tregon Tërnava kur këmbët e tij nuk munden ta mbajnë mbipeshën dhe barkun e tij plotë të stërmbushur ndërsa këmbët e shumë të të varfërve nuk e mbajnë trupin e tyre për shkak të dobësisë së tyre edhe pse e kanë të zbrazur barkun e tyre.

MÖBEL THEMA

Pastaj në vazhdim në mes tjerash thotë citoj:”për t’ia kujtuar të pasurit shijen e hidhur të urisë që të varfrit e kanë përditshmëri.

(Urimi I Muajt të Ramazani,Prishtinë, 15 maj 2018)

Po çka ti kujtohet shija e hidhur e urisë tei i pasuri si Tërnava ku vetëm përgatitjet për shujtjen e iftareve gjatë Ramazanit për te dhe që ai nuk do të mund ti konsumoj dhe që pastaj hudhet,e që prej asaj pjese të hudhur ndoshta do të ushqeheshin me dhjetra të verfër .

Pra,a nuk është kjo demagogji e llojit te vetë Tërnavës!.

Comments