Donat Syla emërohet Konsull i Përgjithshëm në Kanada

98

Deutsch-ABC

Donat Syla është emëruar Konsull i Përgjithshëm në Konsullatën e Republikës së Kosovës në Kanada, me vendim të presidentit Hashim Thaçi, që është marrë me datën 8 mars të vitit 2018.Menjëherë pas këtij vendimi të cilin e ka siguruar Periskopi, presidenti Thaçi ka obliguar Ministrinë e Punëve të Jashtme që të ndërmarr menjëherë masat e nevojshme për të zbatuar Dekretin e lëshuar nga presidenca.Donat Syla ka qenë edhe profesor në Fakultetin e Filologjisë-Dega e Gazetarisë, dhe në Radio Televizionin Publik të Kosovës(RTK), ka qenë autor i emisionit ‘Target’.

MÖBEL THEMA

Hapja e Konsullatës se Kosovës ne Toronto pason pas vizitës se një delegacioni te rëndësishëm të Kosovës qe drejtohej nga zv.Kryeministri Dardan Gashi në Kanada.Në Toronto është e koncentruar diaspora me e madhe e shqiptarëve ne Kanada, dhe ka qenë pikërisht insistimi i ministrit Gashi qe këtu Kosova të ketë konsullatën e saj.

Comments