“Dr Google”, merr në qafë shumë persona që gabimisht jep diagnoza me ‘sëmundje serioze’

150

Dy në pesë amerikanë e kanë bindur gabimisht veten se kanë sëmundje serioze, pasi iu drejtuan ‘Dr Google’- sipas hulumtimeve të reja.

Një studim i 2,000 amerikanëve zbuloi se 43 përqind i kanë shikuar simptomat e tyre në internet dhe përfunduan duke besuar se kishin një sëmundje shumë më të rëndë sesa në të vërtetë, shkruan Daily Mail- transmeton Indeksonline.

Gjashtëdhjetë e pesë përqind e të anketuarve kanë përdorur internetin për të diagnostikuar veten e tyre, por rezultatet tregojnë se shtypja e simptomave tuaja në shiritin e kërkimit mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë.

Në vend që të lehtësojnë shqetësimet, 74 përqind e atyre që janë vetë-diagnostikuar në internet thonë se kërkimi i simptomave të tyre i bëri ata të shqetësohen më shumë për shëndetin e tyre. Kjo mund të jetë si rezultat i përgjigjeve të dhëna nga ‘Dr Google’.

MÖBEL THEMA

Sondazhi zbuloi se kërkimi në internet nuk është zgjidhja e parë e të gjithëve për një diagnozë – kur të anketuarit ndjehen të sëmurë, gjysma (51 përqind) thonë se kthehen së pari tek një profesionist i kujdesit shëndetësor.

Në të njëjtën kohë, një e katërta e të anketuarve (26 përqind) nuk kanë një mjek të kujdesit parësor dhe gjashtë në 10 shmangin në mënyrë aktive mjekun.

Kjo shmangie është pjesërisht për shkak të kostos së kujdesit mjekësor.

Por sondazhi gjithashtu gjeti një sërë faktorësh që do të inkurajojë të anketuarit të vizitojnë një profesionist – përfshirë rezultatet e shpjeguara. /Indeksonline/

Comments