Efekti i “reformës në drejtësi”: Sali Berisha dënohet për herë të parë nga një gjykatë shqiptare

513

Swiss Financial and Travel

Për herë të parë ish-kryeministri Sali Berisha dënohet për shpifje.

Gjykata e Tiranës dënoi Berishën për shpifje ndaj gazetarit Carlo Bollino.

Padia u depozitua nga Bollino në muajin korrik të vitit 2016, ndërsa vendimi është dhënë sot nga gjykata.

MÖBEL THEMA

Berisha kishte akuzuar gazetarin Bollino për lidhje me ‘Sacra Corona Unita’, abuzim me tenderat e rezervave të shtetit dhe dekoderat dixhitalë.

Në përfundim gjykata vendosi që dënojë Berishën me dëmshpërblim dhe kostot gjyqësore.

Bollino u mbrojt në procesin gjyqësor nga avokati Aranit Roshi.

Paditë ndaj Berishës në gjykatë janë të panumërta, por kjo është hera e parë që Sali Berisha dënohet nga një gjykatë shqiptare.

Comments