Filipçe për hapjen e shkollave: Javën e ardhshme do të merret vendim

100

Kemi dy sfida në periudhën e ardhshme, hapjen e shkollave dhe kopshteve dhe momentin e dytë kur moti nuk do të jetë aq i mirë, kështu që njerëzit do të jenë në ambiente të mbyllura, ku virusi mund të transmetohet më lehtë, tha Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce në “Samo Vistina”.

“Kemi mbajtur disa takime me përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, me anëtarët e Komisionit për Sëmundje Infektive. Sfidat janë të ndryshme në shkollë dhe të tjerët në çerdhe. Një vendim do të merret javën e ardhshme.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Ne duhet të kemi protokoll që do të udhëzojnë zbatimin e mësimdhënies. Grupe më të vogla në shkolla, si rezultat i të cilave më shumë ndërrime dhe klasa më të shkurtra. Sa më shpejt të jetë e mundur në një hapësirë ​​të mbyllur. Nëse mësuesit mund të jenë të kufizuar në kontakt me grupet e fëmijëve që ata japin mësim. Nëse grupi i fëmijëve është më i vogël, ndërsa ai mësues sëmuret, të gjithë në grup janë në rrezik. Grupe të vogla, dezinfektim të shpeshtë, të gjitha me maska ​​…”, thotë Filipçe.

Filipçe shton se shikuam dhe mësuam nga shembujt e disa vendeve që filluan mësimin. Ne e pamë shembullin nga Izraeli./Telegrafi/

Comments