FMN: Rritja ekonomike në Shqipëri 4%

200

Fondi Monetar Ndërkombëtar për herë të dytë këtë vit ka zvogëluar parashikimet…

Fondi Monetar Ndërkombëtar për herë të dytë këtë vit ka zvogëluar parashikimet e rritjes së ekonomisë së Maqedonisë.

MÖBEL THEMA

Fondi parashikon se rritja do të arrijë në vetëm 1.6%. Parashikimi fillestar në fillim të vitit ishte i njëjtë me qeverinë, 3.2 për qind, por në parashikimet e pranverës u korrigjua në 2.8 për qind.

Por, FMN ka rritur parashikimin për zgjerimin e ekonomisë në Shqipëri nga 3.7% në 4%, që vlerësohet ritmi më i lartë i rritjes ekonomike që prej vitit 2008. Në raportin e publikuar së fundi mbi “Pasqyrën ekonomike globale” tetor 2018, Fondi pret që rritja ekonomike e Shqipërisë të jetë 4% këtë vit, nga 3.7% që kishte parashikuar në raportin e muajit prill.

Sa u përket vendeve tjera Bosnja do të ketë 3.2%, Bullgaria 3.6%, Kroacia 2.8, Serbia 3.5, Mali i Zi 3.7% aq sa do të kenë edhe Kosova dhe Serbia.

Comments