Gjermania ka një kompjuter kuantik, Merkel e quan atë një “mrekulli”

260

IBM tani po përdor një kompjuter kuantik Q System One së bashku me Fraunhofer në Gjermani.

Potenciali i kompjuterëve kuantikë për shkencë dhe biznes është shumë i madh. Tani korporata amerikane IBM, një nga liderët në këtë fushë, ka vendosur të parin nga këto sisteme në Evropë. Sistemi tepër kompleks u prezantua të martën në selinë gjermane të kompanisë IT në Ehningen dhe do të përdoret nën ombrellën e Fraunhofer-Gesellschaft për të hulumtuar më tej teknologjinë dhe skenarët e aplikimit.

Moebel THEMA

Merkel i përshkruan kompjuterat si një mrekulli të teknologjisë

Comments