Gjykata në Zvicër konfirmon: Kanabisi duhet të ketë taksë sa duhani

55

Gjykata Federale Administrative ka mbështetur një vendim të doganave zvicerane për të taksuar marihuanën ligjore të lënë në të njëjtën masë si duhani, përcjell albinfo.ch.

Në vendimin e saj të botuar të mërkurën, gjykata e St.Gallen tha se marihuana “e rreme” – d.m.th. kanabis që përmban më pak se 1% tetrahidrokanabinol (THC) – u shit kryesisht për t’u tymosur dhe për këtë arsye duhet të tatohet në mënyrë të ngjashme me duhanin.

MÖBEL THEMA

Vendimi i marrë nga Administrata Federale Doganore në shkurt të vitit 2017, e cila përcaktoi që këto produkte të kanabisit të përfshihen së bashku me taksën për duhanin 38 franga (37,70 dollarë) për kilogram, si dhe 25% të të ardhurave me pakicë, përcjell albinfo.ch.

Vendimi ndikon vetëm në lulet e marihuanës.
Nga ky taksim i barazisë ligjore mund të përfitojë arka federale në shumën prej 30 milionë frangash në vit.

Comments