Hakerat hynë në sistemin Electronic Arts, vodhën të dhëna prej 750 GB

197

Arts, një nga prodhuesit më të mëdhenj të video-lojërave video dhe vodhën kodin burimor të përdorur në lojërat e kompanisë.

Një post në forum në internet, i rishikuar nga CNN Business dhe i verifikuar nga një ekspert i pavarur i sigurisë kibernetike tregon se më 6 qershor, hakerat pretenduan të kishin marrë 780 gigabajt të dhëna nga EA, përfshirë kodin burimor të motorit Frostbite, i cili është forca lëvizëse për FIFA, video-llojëra Madden dhe Battlefield.

Moebel THEMA

Hakerat pretendojnë të ofrojnë “përdorim të plotë të të gjitha shërbimeve të EA”. Ata gjithashtu pretenduan se kishin vjedhur mjetet e zhvillimit të softuerit për FIFA 21 dhe një kod server për të përputhur lojtarët në FIFA 22, raporton cnn.

Brett Call, një ekspert i sigurisë kibernetike dhe analist i kërcënimeve në Emsisoft, tha se humbja e kontrollit të kodit burimor mund të jetë problematike për biznesin e EA. “Teorikisht, kodi burimor mund të kopjohet nga zhvillues të tjerë ose të përdoret për të krijuar hacks për lojëra”, tha ai.

Të dhënat për lojtarët nuk janë të rrezikuara në përparimin, tha zëdhënësi i EA. “Ne jemi duke hetuar një ndërhyrje të kohëve të fundit në rrjetin tonë ku u vodhën një sasi e kufizuar e kodit burimor të lojës dhe mjeteve të lidhura me të”, tha një zëdhënës i EA.

Comments