Irani e pranon: Kërkojmë falje, ne e qëlluam gabimisht aeroplanin e Ukrainës

287

Irani ka pranuar që ushtria e tyre bëri një “gabim të pafalshëm” në qëllimin pa dashje të një avioni ukrainas, duke vrarë të gjithë 176 personat në bord.

Një deklaratë ushtarake herët të shtunën përmes televizionit shtetëror fajësoi “gabimin njerëzor” për rrëzimin e fluturimit 752 të aeroplanit ukrainas. Ajo u pasua nga një falje nga presidenti i Iranit.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskiy u përgjigj të Shtunën në mëngjes se Irani duhet të bëjë një falje zyrtare dhe të pajtohet për hetime dhe kompensim të plotë, si dhe të bashkëpunojë me vetë hetuesit e Ukrainës. “45 profesionistët tanë duhet të kenë qasje dhe bashkëpunim të plotë për të vendosur drejtësi,” tha një deklaratë nga Presidenca.

Hassan Rouhani, presidenti iranian, shkroi të Shtunën: “Republika Islamike e Iranit shpreh keqardhje të thellë për këtë gabim katastrofik. Mendimet dhe lutjet e mia shkojnë në të gjitha familjet në zi. Unë ofroj ngushëllimet e mia të sinqerta.”

Comments