Jemi Shqiptar Pellazgo-Ilir

229

Shqiptari 🇦🇱 Pellazgë 🇪🇺 3.0 🌍

Çfarë kuptojmë më angazhim ???

Nuk ka mënyrë tjetër për të arritur përjetësinë / përplotësimin për veqse duke u thëlluar tek e sotshmja, sikurse nuk ka mënyrë tjetër për të arritur univerzialitetin përveqse nepërmjet rrethanave tua, sot dhe ketu.
Puna e secilit është të shquaj vlerat e përjetshme që janë të përfshira në dramën sociale dhe politike të kohës dhe vendit të tij.

Siç thotë Sartre ,, çka është absolute, që mijëra vjet nuk mund ta shkatërrojnë, është ky vendim
I pazevendesueshëm, i pakrahasueshëm që merr njeriu në ketë lidhje në keto rrethana”.
Të jetosh do të thotë të jesh në botë, në një botë të caktuar, në një kondicion historik, një rrethanë që nuk mund ta shmangësh.
Që nuk duhet ta shmangësh nesë synon të bësh një art të vërtet.

MÖBEL THEMA

Sepse siç thotë Dostojevski, arti jo vetëm duhet të jetë gjithmonë besnik ndaj realitetit, pasi ai mund të jetë edhe i pabesë ndaj realitetit bashkëkohor.

Përndryshe nuk do të ishte art i vërtet.

Sa për ne nuk e ve në dyshim së të vetmet vepra që do mbetën në kujtesën tonë kombetare të letërsisë , janë ato që u krijuan më gjakë duke e jetuar dramën e epokës.

Fundjavë të këndshëm🎩

Enver Hoxha Klein autor
i burgosur i Grupit të Kumanovës

Comments