Joaquin Phoenix-Joker aktori më i mirë në Oscar, kështu u ndanë çmimet e tjera

138

Mbrëmjen e kaluar u ndanë çmimet për filmin më të mirë, aktorin e realizimin më të mirë filmik.

Oscar njihet si ngjarja më e rëndësishme filmike ku mblidhen aktorët më të mirë çdo vit.

Këtë herë filmi fitues ishte ‘Parasite’, për herë të parë një film koreano-jugor që arriti të marrë këtë çmim.

Filmi me pikturën më të mirë ishte: Parasite

Filmi i animuar i shkurtë: Hair Love

Aktorja më e mirë: Renee Zellweger-Judy

Filmi me aksionin më të mirë live ( i shkurtër) –The Neighbor’s Ëindoë

Dokumentari më i mirë: American Factory

Aktori më i mirë-Joaquin Phoenix-Joker

Dokumentari më i mirë i shkurtër: Learning Skatebord in a Warzone (If you’re a girl)

Aktorja më e mirë suportuese: Laura Dern-Marriage Story

Vizualizimi më i mirë: 1917

Aktori më i mirë suportues: Brad Pitt-Once Upon a Time…in Hollywood

MÖBEL THEMA

Screenplay-i më i mirë: Parasite

Drejtuesi më i mirë: Parasite

Kostumi më i mirë: Little Ëomen

Realizimi më i mirë internacional: Parasite

Miksimi më i mirë i muzikës: 1917

Dizjani më i mirë: Once Upon a Time…in Hollywood

Editimi më i mirë i muzikës: 1917

Editimi më i mirë i filmit: Ford v Ferrari

Vlera më e mirë origjinale: Joker

Kinematografia më e mirë: 1917

Kënga më e mirë origjinale: I’m gonna love me again

Make-up dhe stilimi më i mirë: Bombshell

Animacioni më mirë: Top Story 4./Indeksonline/

Comments