Kadri Dellova -Emër i shquar i Kombit na ike herët

290

Këto ditë ikën nga jeta dy veprimtar të shquar të kombit Profesor Kadri Dellova nga Krusha heroike dhe Nysret Krasniqi nga Gollaku veprimtari i palodhur i ilegales dhe demonstratave LPK UÇK -së .

Kadri Dellova ky intelektual i shquar , ndoqi me besnikëri udhën e të madhit ideologut Ukshin Hoti ishte aktiv vitet 90 ta ne rinine studentore kunder okupatorit serb , mandej dha kontribut jashtëzakonshem në UÇK ku ishte pjesë e saj , pjesë e lavdisë .

Ky vigan i kombit , ky hero i heshtur iku herët nga jeta pasi ishte semurë një kohë , kontributi i tij paslufte ishte po aq i madh sa në vitet nën okupim dhe në luftë çlirimtare .

Kontriboj pa ndal në rindërtimin e fshatit , ishte prezent në çdo aktivitet dhe luftoj shumë për të pagjeturit dhe ju la shumë mbresa ndërkombëtareve në komunikim .

MÖBEL THEMA

Atdhetar i jashtëzakonshëm , tribun popullor njeriu i vegjelisë njeriu që nuk u thye kurrë në jetën e tij të dinjitetshme e kolosale në shërbim të atdheut .

Kombi ynë po humb çdo ditë burra e gra liridashese , i paharruar qoftē kujtimi për këta dalëzotes të mëmëdheut tonë të shumëvuajtur .

Erald Selca

Comments