Kafeja e nxehtë apo e ftohtë ka më shumë kafeinë?

203

Fillimi jozyrtar i verës është kur të gjithë zyrtarisht kalojnë nga kafeja e nxehtë në të ftohtë.

Por edhe pse supozohet se vera është një kohë për të qenë të shkujdesur, konsumi i kafesë së ftohtë ndonjëherë vjen me shqetësime të mëdha.

A duhet të fajësohet sasia e kafeinës në kafe të ftohtë? “Pijet e kafes ndonjëherë mund të kenë një gamë mjaft të madhe të përmbajtjes së kafeinës që gjendet në to”, tha Christine Beck. ” Përmbajtja e kafeinës – e çdo kafeje do të varet nga mënyra se si e keni përgatitur atë, dhe sa prej saj keni marrë në filxhan”.

Si ndryshon kafeja e ftohtë nga ajo e nxehtë?

Nëse kafeja juaj e ftohtë piqet si kafe e nxehtë dhe pastaj derdhet mbi akull – atëherë ajo do të ketë të njëjtën përmbajtje dhe shijen e kafesë së nxehtë. Do të hollohet pak kur shkrihet akulli, por përndryshe, është e njëjta pije. Por nëse kafeja juaj e ftohtë është e ftohtë për shumë kohë, është e bërë në një mënyrë tjetër. Është e zhytur për orë të tëra, gjithmonë e ftohtë, kështu që ka më pak aciditet dhe një shije më të butë sesa kafeja e nxehtë. Është gjithashtu më e përqendruar, që do të thotë se do të dëshironi ta holloni para se ta pini.

Moebel THEMA

Për shkak se është vluar në temperatura ekstreme, kafeja e nxehtë është më acidike se sa ajo e ftohtë. Kjo mund të mos e bëjë barkun tuaj shumë të lumtur, përkundër përmbajtjes potencialisht më të lartë të kafeinës që truri juaj mund të dëshirojë . Nga ana tjetër, kafeja e nxehtë ka më shumë antioksidantë sesa ajo e ftohtë – ato janë substancat që ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit të qelizave, kështu që ato janë mjaft të rëndësishme për të hyrë në trupin tuaj kur të mundeni.

A ka më shumë kafeinë kafeja e ftohtë apo kafeja e nxehtë?

Në varësi të llojit të kafesë së ftohtë që po pini, me të vërtetë nuk mund të ketë një ndryshim në nivelet e kafeinës. Nëse është thjesht kafe e nxehtë e derdhur mbi akull , ajo ka ende të njëjtët përbërës të kafesë së nxehtë.

Sigurisht, do të ketë më pak në filxhanin tuaj për të akomoduar hapësirën që zë akulli – kështu që në përgjithësi, ju mund të përfundoni me më pak kafeinë. Por kjo vetëm sepse akulli e hollon atë dhe do të thotë se ka më pak hapësirë ​​fizike, thotë Beck, jo sepse ka domosdoshmërisht një ndryshim kimik. Ajo shton se përmbajtja e akullit dhe ujit gjithashtu e bëjnë kafenë e ftohtë një pije pak më hidratuese sesa kafeja e nxehtë.

Por cila në të vërtetë ka më shumë kafeinë? “Kafeina është e tretshme në ujë, dhe sa më i nxehtë të jetë uji që përdoret për të përgatitur kafe, aq më shumë kafeinë nxirret” , thotë Beck. Sipas një studimi të vitit 2020 të paraqitur përmes Shoqatës Kimike Amerikane, kafeja e nxehtë në të vërtetë mund të ketë nivele pak më të larta të kafeinës sesa krijimi i ftohtë – por ndryshimet nuk janë shumë ekstreme.

Comments