Kolinda Grabar-Kitaroviç ia jep meritat Shqipërisë për luftën e kosovarëve në Kroaci!

77

Kolinda Grabar-Kitaroviç ia jep meritat Shqipërisë për luftën e kosovarëve në Kroaci

MÖBEL THEMA

Presidentja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviç, e cila po qëndron në Shqipëri, ka falënderuar komunitetin shqiptar në Kroaci për kontributin e tyre për atdheun e saj. Në luftën e Kroacisë thuhet se kanë marrë pjesë mbi 2500 shqiptarë, rreth 90 prej tyre janë vrarë, ndërsa rreth 40 konsiderohen të zhdukur, sipas të gjitha vlerësimeve, të gjithë kosovarë.
Kitaroviç tha gjatë një konference për shtyp me Presidentin e Shqipërisë tha se shqiptarët kanë luftuar për lirinë e Kroacisë, madje dhjetëra prej tyre kanë dhënë edhe jetën.

“Sot diskutuam për bashkëpunimin mes Kroacisë e Shqipërisë dhe Shqipëria ishte miku ynë kur miqtë ishin të paktë.

Nga komuniteti shqiptar në Kroaci, që janë rreth 10.000 shqiptarë, 2.500 ishin vullnetarë në luftën e Kroacinë.

87 humbën jetën, 37 janë të zhdukur.

“Kjo është një çështje shumë e madhe për ne dhe u jemi mirënjohës shqiptarëve që luftuan për lirinë e vendin tonë”, tha Kitaroviç në një konferencë të përbashkët me presidentin Ilir Meta.

Tashmë dihet se shqiptarët, pas shpërthimit të luftës në hapësirën e ish-Jugosllavisë kishin braktisur armatën jugosllave duke iu bashkuar forcave kroate. Nga figurat e njohura që kanë marrë pjesë janë Agim Çeku, i cili më vonë iu bashkua edhe UÇK-së, Bekim Berisha – Abeja, i cili po ashtu iu bashkua luftës së Kosovës, si dhe gjenerali Rrahim Ademi, i cili u gjykua edhe në Hagë për luftën e tij në radhët e kroatëve.

Comments