Kujdes si e emërtoni WIFI-n tuaj në iPhone, mund të dalë jashtë sistemit

121

Hulumtuesi dhe njohësi i sigurisë kibernetike, Carl Shou, ka zbuluar një problem që mund ta largojë jashtë sistemit WIFI-n. Sipas tij, nëse e emëroni rrjetin tuaj të internetit si ““%p%s%s%s%s%n”, dhe për tentoni ta lidhni në iPhonin tuaj, atëherë mund të bllokohet ky i fundit.

Moebel THEMA

Për të kthyer funksionalitetin e WIFI-s, duhet vepruar duke shkruar në Settings – General – Reset – Reset Network Settings. Kjo problematikë mbetet e paqartë, derisa BleepingComputer, thotë se këtë emër sistemi iOS mund ta lexojë gabim, duke ngatërruar elementët % me komanda programimi.

Sipas Shou, këto elemente zakonisht përdoren për t’i ngatërruar pajisjet e zhvilluara dobët.

Comments