Mercedes shpenzon vetëm në bateri dyfish më shumë sa vlera e Audi si brend

439

Mercedes Benz ka vendosur të shpenzojë 24 miliardë euro për makina elektrike me bateri. 1 miliardë euro të tjera do të investohen në tetë fabrika baterish në Gjermani, Kinë, Tajlandë dhe SHBA.

MÖBEL THEMA

Prodhuesi gjerman do që ta ofrojë makinën e parë hibride në vitin 2022, dhe të ketë arritur kapacitetin për të prodhuar përbërësit bazë deri në 2030.

Vlen të theksohet që komplet vlera e Audi si brend sipas ‘Forbes’ vlerësohet të jetë 12.9 miliard euro. /IndeksOnline/

Comments