Mogherini dhe Hahn: Srebrenica një nga momentet më të errëta të njerëzimit

287

Është detyra jonë e përbashkët të kujtojmë Srebrenicën, një nga momentet më të errëta të njerëzimit në historinë moderne europiane, deklaruan shefja e politikës së Jashtme të BE, Federica Mogherini dhe komisioneri i Bashkimit Europian për Zgjerimin, Johannes Hahn, me rastin 24-vjetorit të masakrës së Srebrenicës.

Moebel THEMA

“Gjenocidi i Srebrenicës ndodhi 24 vjet më parë, megjithatë kjo tragjedi na ndjek akoma. Zemrat dhe mendimet tona janë me viktimat dhe të gjithë ato jetë të cilat u prekën nga kjo ngjarje tragjike’’, theksoi Mogherini.

‘’Në Bosnje-Hercegovinë dhe Ballkanin Perëndimor nuk ka vend për retorikë ndezëse, për mohim, revizionim apo glorifikim të kriminelëve të luftës dhe përpjekjet për të rishkruar historinë janë të papranueshme’’, përfundoi ajo.

Comments