OBRM-PDUKM: Sistemi shëndetësor nuk funksionon

18

Nga partia opozitare OBRM-PDUKM thonë se kataklizma katastrofale e Filipçes po vazhdon. Numrat e përditshëm treshifror të të sëmurëve nga Covid-19 janë dëshmi se ministri për infektim dhe vdekje nuk kujdeset për shëndetin e qytetarëve.

“Derisa Filipçe ndërton ndërtesa nëpër Shkup, qytetarët e sëmurë me Kovid-19 vdesin.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Numri prej 725 të vdekur është një alarm serioz se në shtet nuk funksionin sistemi shëndetësor.

Në vend që Qeveria të kërkojë përgjegjësi nga ministri për infektim dhe vdekje, ajo e shpërblen me tenderë të dyshimtë.

Maqedonia është i vetmi vend në Evropë ku të sëmurët me Kovid-19 nuk pranohen në spitale sepse kamë qenë “të moshuar”, ndërsa nuk janë as 16 spitalet montuese të paralajmëruara procedurat e të cilave deri më tani duhej të shpallen”, thonë nga OBRM-PDUKM.

Comments