“Marrëveshja e Prespës ka dy lloje të afateve politike dhe teknike. Njëra lidhet me përdorimin e emrit në marrëdhëniet ndërkombëtare dhe marrëdhëniet bilaterale. Është përmbushur. Teknika zbatohet për zonat. Kur fillojmë negociatat me BE-në për fushën e ekologjisë, emri i ri do të duhet të përdoret në dokumentacionin në rendin juridik të kësaj zone. Nëse nuk negociojmë me BE-në, këto afate teknike do të presin.Përndryshe t’ju them, gjatë kthimit nga Parisi për shkak të motit të keq, ne zbritëm në Selanik. Dhe gjatë rrugës nuk pamë asnjë shenjë me Maqedoninë e Veriut, të gjithë ishin me Shkupin, që është një shkelje e marrëveshjes”, tha Pendarovski./Telegrafi/