Përfitimet qe marrim nga përdorimi i mustaqeve të misrit

357

Misri është në listën e ushqimeve të shëndetshme dhe është shumë i mirë për mirëqenien njerëzore. Mustaqet e misrit janë shumë më tepër të rekomanduara për dietë në krahasim me misrin dhe nuk duhet t’i hidhni kurrë. Pikërisht këto fije janë ato çfarë duhet të mbani për të pasur një gjendje të shëndetshme. Është shumë e thjeshtë t’i merrni mustaqet e misrit dhe shumë e lehtë edhe për t’i konsumuar.

Ja cilat janë përfitimet që na japin mustaqet e misrit…

Ndihmojnë kundër gurëve në veshka

Njerëzit në kohët antike kanë përdorur shpesh mustaqe misri për t’u kujdesur kundër gurëve në veshka. Mëndafshi i misrit ka aftësinë të parandalojë formimin e kristaleve brenda në veshka. Megjithatë, në momentin që ju keni probleme me gurët në veshka, mustaqet e misrit nuk do të jenë kurrë efektive.

Mënjanojnë mpiksjen e gjakut

Për shkak të përmbajtjes së lartë të vitaminës K content, përfitimet e mustaqeve të misrit veprojnë pozitivisht për të trajtur mpiksjen e gjakut dhe e mbrojnë trupin nga humbja e menjëhershme e gjakut. Substanca primare që mbështet diçka të tillë është vitamina K.

Rregullojnë glukozën në gjak (sheqerin)

Janë të konfirmuara përfitimet e mëndafshit të misrit në rregullimin dhe balancimin e sheqerit në gjak. Duke rritur sasitë e insulinës dhe riparuar qelizat e dëmtuara të pankreasit, mustaqet e misrit janë shumë fitimprurëse.

MÖBEL THEMA

Balancojnë kolesterolin

Sasitë shumë të larta të kolesterolit në trup mund të trajtohen lehtësisht duke ngrënë mustaqe misri. Mustaqet e misrit mund të jenë çelësi edhe për shumë sëmundje të tjera kardiovaskulare.

Diuretik natyral

Lëngjet e tepërta dhe toksinat e trupit mund të eliminohen nga organizmi nëse përdoret rregullisht. Misri do të jetë në gjendje edhe të mbrojë trupin nga infeksionet e ndryshme të sistemit urinar.

Konsumimi dhe përdorimi

Mund të konsumoni mustaqe misri në gjendjen e tyre natyrale, ose mund t’i zieni dhe të përdorni pijen e përftuar, të nxehtë ose të ftohtë. Për të pasuruar shijen mund të shtoni edhe lëng limoni.

Uji i mustaqeve të misrit mund të mbahet në kavanoz dhe i ekspozuar në dritën e diellit vetëm për një ditë. Mbrëmjen e të njëjës ditë, ujit të mustaqeve të misrit shtojini mjaltë dhe konsumojeni sipas dëshirës.

Është e mira të përdorni misër organik. Mustaqet e misrit nuk rekomandohen për gratë shtatzëna. Nëse keni nevojë t’i përdorni konsultohuni më parë me mjekun, në mënyrë që të evitoni problemet me shëndetin, duke përfshirë edhe abortin.

Comments