Qeveria ndan 10 milionë e 900 mijë euro për implementimin e pakos emergjente fiskale

148

Qeveria e Kosovës ka ndarë 10.9 milionë euro për implementimin e pakos emergjente fiskale, bëhet e ditur në një komunikatë nga zyra e kryeministrit në detyrë të Kosovës, transmeton Gazeta Express.

Në komunikatë thuhet se 9.4 milionë janë ndarë për MEPTINIS ndërsa 1.5 milionë për Ministrinë e Financave dhe Transfereve.

Kjo është komunikata e plotë:

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Me kërkesë të Kryeministrit në detyrë të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, dhe në pajtim Rregulloren e Punës së Qeverisë, është mbajtur mbledhja korresponduese (mbledhja elektronike) e 32 e Qeverisë, në të cilën ka shqyrtuar dhe miratuar vendimin për ndarjen e mjeteve financiare për zbatimin e Pakos Emergjente Fiskale.

Në harmoni me Ligjin për ndarjet buxhetore për vitin 2020, Ministria e Financave dhe Transfereve, ka kërkuar nga Qeveria që të aprovojë vendimin për ndarjen e 10,900,000.00 eurove për zbatimin e Pakos Emergjente Fiskale të aprovuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës me vendimin e datës 30 mars 2020.

9,400,000.00 euro janë ndarë për Ministrinë e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike dhe 1,500,000.00 euro për Ministrinë e Financave dhe Transfereve.

Mjetet e ndara do të merren nga kontigjenca në Ministrinë e Financave dhe Transfereve në kategorinë e shpenzimeve dhe mallrave dhe nga kategoria e subvencioneve dhe transfereve.

Comments