Samiti në Bruksel/ Bullgaria nuk heq dorë nga ‘veto’ për Maqedoninë e Veriut: BE nuk e kupton thellësinë e problemit, mosmarrëveshja është çështje evropiane

112

Bullgaria e ka vulosur veton ditën e sotme kundër çeljes së negociatave për Maqedoninë e Veriut.

Mediat maqedonase kanë raportuar se përfaqësuesit bullgarë nuk kanë ndërmend të tërhiqen nga vendimi që kanë marrë prej kohësh.

Një prej tyre thotë për MIA se BE nuk e ka kuptuar ende thellësinë e problemit mes dy vendeve, por theksojnë se mosmarrëveshja është çështje evropiane.

Moebel THEMA

”BE nuk e kupton thellësinë e problemit midis Shkupit dhe Sofjes. Kjo mosmarrëveshje është një çështje evropiane. Bullgaria është në një situatë specifike për shkak të zgjedhjeve të ardhshme në korrik”.- tha ai.

Të gjitha vendet e tjera përveç Bullgarisë janë pro çeljes së negociatave për Maqedoninë e Veriut, madje nuk ka asnjë kundër Shqipërisë, por kjo e fundit mund ta pësojë nga ngërçi që kanë Bullgaria me Maqedoninë e Veriut.

Sot merret vendimi nga Këshilli Europian se kur do të mbahet Konferenca e Parë Ndërqeveritare, por nëse Bullgaria nuk heq veton, atëhere me të gjitha gjasat s’ka për të pasur datë.

(BalkanWeb)

Comments