Shefi i BE-së reagon pas vjedhjes së 2 milionë eurove nga Thesari

97

Shefi i zyrës së BE-së në Kosovës Tomash Szunyog, tha se për procesin e zgjerimit është shumë e rëndësishme reforma në administratë publike.

Ai në tryezën “Reforma e administratës publike: Shtytja e saj përpara”, u shpreh i shqetësuar me vjedhjen e 2 milionë eurove nga Thesari.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

“Për procesin të zgjerimit është e rëndësishëm reforma në administratën publike. Janë të vështira dhe komplekse por janë të nevojshme. Në vitin 2019 kemi pasur rezultatet e para, pas këtij viti nuk kemi parë ndryshime në aspektin se si administrata është organizuar”.

“Vetëm javën e fundit patëm e 2 milionë euro u vodhën, prandaj edhe duhet të kihet kujdes se si janë të ndarë detyra në praktik dhe parimet. Ligjit përcakton bashkëpunimi ndërinsiticuonal dhe ato mund të organizohen dhe ofrojnë shërbime”.

“Bashkimi i administratës publik dhe asaj të MPB nuk janë akoma të rregulluara mirë”.

Comments