Shkonin në shkollë pa ushqim, një baba paguan drekën për të gjithë nxënësit

319

Kur një baba zbuloi se disa shokë të klasës së vajzës së tij nuk po hanin ushqim në drekë , ai e dinte se duhej të bënte diçka.

Shaën Bumgardner i tha WDJT se ishte i tronditur kur mësoi disa nga fëmijët në Cudahy Middle School në Ëisconsin në Amerikë nuk ishin në gjendje të hanin të njëjtat dreka me shokët e tyre, sepse nuk kishin para në llogaritë e tyre të drekës.

“Kam dëgjuar për një fëmijë në shkollën e mesme në Cudahy që po ndante drekën me një tjetër fëmijë cili nuk kishte mundësi të paguante “, tha ai.

Kjo bëri që Shaën ti hapi xhepat e tij dhe të paguaj llogarinë e drekës në shkollë .

MÖBEL THEMA

“Nuk ka fëmijë që duhet të shkojë në shkollë dhe të jetë i uritur”, u shpreh ai.

Bumgardner tha se shpreson që ai të japë një shembull për vajzën dhe të tjerët.

“Një akt i rastësishëm i mirësisë mund të bëjë që dikush tjetër të japë një shembull të rastësishëm mirësie”, tha ai.

Borxhi i studentëve është një problem në rritje në të gjithë vendin; 75% e distriktit shkollor kishin borxhe të papaguara të vakteve në fund të vitit shkollor 2017, sipas Shoqatës së Ushqimit të Shkollës.

Kompania e jogurt Chobani dhuroi gati 50,000 dollarë për të paguar borxhin më herët gjatë këtiji viti./Indeksonline/

Comments