“S’kemi njerëz për të lëshuar në gojën e ujqërve”, mesazhi i prerë i Ramës për ministrin Xhafaj

89

Lumi - Fahrschule

“S’kemi njerëz për të lëshuar në gojën e ujqërve”, ky ka qenë mesazhi i kryeministrit Rama pas kërkesës së opozitës për dorëheqjen e ministrit Xhafaj.

Kryeminisri Rama e ka thënë prerë se Ministri i Brendshëm, nuk duhet të përgjigjet, jo ligjërisht, por as moralisht.

“Një udhëheqës e një parti nuk matet me një individ brenda llojit që mund të gabojë apo që mund të bëjë edhe krime, por matet me se si reagon ndaj gabimeve dhe veprimeve të tyre të papranueshme. Integriteti moral i një shumice nuk matet me një individ nën akuzë, por me mënyrën se si pozicionohet në raport me ta. 100 herë po ti ktheheshim kërkesës së prokurorisë për arrestimin e Tahirit do të mbanim të njëjtin të njëjtin qëndrim dhe unë do të mbaja të njëjtin fjalim.

MÖBEL THEMA

Akuzat nuk vijnë nga organet e drejtësisë, por as mund të neglizhohen, si shumë e për lumë, por as mund të lihen me sqarimet e radhës, se në majën e thikës së tyre qëndron një material konkret që dikush duhet të përgjigjet jo me fjalë por me burg.

Pse sot që flasim MB nuk duhet të përgjigjet, as moralisht.

Nga rizbulimi i dënimit të formës së prerë në Itali, për të cilin nuk ka pasur asnjë kërkesë nga Italia për ekstradim, pavarësisht llogjeve të kazanit, teorive të revolucionarëve që kërkojnë drejtësinë”, është shprehur Rama.

Comments