Sot shënohet 17 vjetori i Marrëveshjes së Ohrit

90

Swiss Financial and Travel

Sot shënohet 17-vjetori i nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, me të cilin iu dha fund konfliktit të armatosur të vitit 2001. Bisedimet për paqe filluan në Shkup më pas vazhduan në Ohër.

MÖBEL THEMA

Më 13 gusht 2001 në rezidencën presidenciale në Vodno në Shkup, marrëveshjen e nënshkruan presidenti i atëhershëm i Maqedonisë Boris Trajkovski, ish kryetari i VMRO-DPMNE-së Lupço Georgievski, kryetari i LSDM-së, Branko Cërvenkovski ai i PPD-së Imer Imeri dhe i PDSH-së Arben Xhaferi.

Nënshkrues të marrëveshjes në cilësinë e garantuesve kanë qenë edhe përfaqësuesit special të BE-së dhe SHBA-së Fransoa Leotar dhe Xhejms Pardju të cilët kanë marrë pjesë në bisedime.

Comments