Stambolli gjatë iftarit (FOTO)

242

Stambolli nuk është i njëjti edhe në Ramazan. Restorantet janë më pak të mbushur, por stafi që mund të jenë duke agjëruar do t’iu shërbejnë të lumtur nëse e kuptojnë që nuk jeni myslimanë.

Gjithashtu, disa qendra që normalisht shërbejnë pije alkoolike mund të përmbahen nga kjo gjë gjatë Ramazanit, njofton Klan Kosova.

Zonat e notit do të jenë më pak të mbushur me njerëz për shkak të agjërimit.

Pas perëndimit të diellit, Stambolli i ngadalshëm kthehet në aktivitet të plotë me një karnaval atmosfere.

Dritat festive janë të ndezura nëpër xhamitë dhe qytetin. Restorantet do të mbushen me vendasit për të ngrënë iftarin. Shumica e restoranteve ofrojnë meny speciale të Ramazanit. Turistët dhe jo-myslimanët janë të mirëpritur të bashkohen me festimet.

Xhamitë mund të mbushen përsëri pas kohës së akshamit për shkak të namazit Teravih, një namaz jo të detyrueshëm por shumë shpesh të kryer gjatë Ramazanit.

MÖBEL THEMA

Para syfyrit mund t’i dëgjoni zhurmën e daulleve që tregojnë për fillimin e agjërimit të ditës tjetër.

Comments