Studenti nga Prishtina që ndërton dorë robotike [Video]

221

Dora i ka pesë motor brenda që bëjnë lëvizjen lineare, lëvizje drejt para dhe mbrapa.

MÖBEL THEMA

Një student 24 vjeçar nga Prishtina, ka krijuar një dorë robotike që mund t’ju shërbejë personave që kanë duar të amputuara.

Dora robotike në të ardhmen mund t’ju përshtatet njerëzve në vend të një proteze statike e cila lëviz në ndikim te muskujve.

Dora i ka pesë motor brenda që bëjnë lëvizjen lineare, lëvizje drejt para dhe mbrapa.

Comments