Të burgosurit në RMV: Na lironi nga burgu se rrezikohemi nga KoronaVirusi

275

Një numër i madh i të burgosurve kanë kërkuar që gjatë kësaj kohe deri sa është gjendja e vështirë me virusin covid-19, të lirohen në burgim shtëpiak, dhe kanë përkrahur fuqishëm idenë që e dha gjatë ditës së djeshme, Bekim Sali nga Alternativa.

Njëri nga të burgosurit Oki Ameti shkruan në FB: “ Ne si të burgos në burgjet e RVM-së, kërkojmë nga ana e të gjithë autoriteve, posaqërisht ministrit të shëndetsisë Venko Filipqe, ministrisë të drejtësisë, ministrisë së punë dhe politik sociale, avokatit të popullit dhe në veqanti Qeverisë Teknike të RVM-së ty kthejnë sytë pak nga të burgosurit nëpër burgjet në nivel republikan. Mos të harojmë nëpër burgje jetojnë njerëz të cilët u mohohen edhe të drejtat elementare. Pasi sot qarkulloji një lajm se në burgun e Idrizovës ka një të infektuar nga virusi Covid-19 kërkojmë të ndërmiren masa që të mbrohet shëndet, zhvillimi social dhe psiqik i të burgosurve. Ne për momentin nuk kemi as ata të drejta elemtare që i gëzojmë sipas kushtetutës dhr ligjit të vendit. Edhe ne jemi njerëz, dhe ne kemi fëmijë dhe familje, mos na trajtoni si qenie tjera por na trajtoni të barabart!
P.s.në shteti tonë fqinjë të Republikës së Shqipërisë u ndërmor vendim që 600 të burgosur të lirohen për 3 muaj dreri sa të zgjat kriza , presim edhe tek ne seriozisht të shqyrtohen gjitha opsionet për mbrojtjen e shëndetit dhe drejtave elemntare të burgosurve në RVM!”

Po ashtu edhe i burgosuri tjetër, Esat Dauti shkruan: “ A mund tna tregoje najkush se cka do tndodhe me neve tburgost? Ne a nuk jemi qytetar tktij shteti, per neve a nuk ka virus a, ne a nuk mundemi mu infektu pi virusit a? Po nkto kushte qe jemi na tburgost pasha Zotin qysh ka than edhe advokati Naser Raufi 100 perqind ka pozitiv me ket virus. Pse nuk na lshoni naper shpijat tona derisa tkalon ky rrezik i virusit, krejt kufit jan mshel, polic sadush, edhe betomi ne Zot qe nuk ikmi veq shnet me pas. Mos pritni me vdek najnjo ktu mrenda e masanej me paraqit sikur kena ba vetvrasje, ksi loja mos bani me jeten ton pash Zotin.
Selam krejtve shok e dashamir”.

Comments