TË JU NJIHET STATUSI DËSHMORIT TOMË DHE BENHARD KOMANIT

118

Liria jonë në të gjitha etapat historike ka ardhur me luftë me përpjekje mbinjerëzore me shpatë dhe pushkë në duar që nga koha e babait kombit Skënderbeut , e deri të lufta e UÇK lavdimadhe .

Gjithmonë kombi ynë pati bijë e bija që i dolen zot atdheut përballë çdo pushtuesi , e Serbisë gjakatare që kishte pushtuar Kosoven që bente aparteid dhunë spastrim etnik ju përgjigjë populli me mosbindje qytetare rezistence dhe UÇK ja po ja kthente nderin kombin në vitet 90 ta.

UÇK ja është kryevepra e kombit , dhe dasmes madhe për liri ju shtuan dy të rinjë sypatrembur nga familje të çmuara mikepritese me virtyte të larta Tomë dhe Benhard Komani nga fshati Zhub i Gjakoves mund konsiderohen nga celulat e para të UÇK së .

Këta të rinjë vizionar ma shumë e deshen atdheun se familjen se çdo gjë për ta lufta e armatosur ishte kryesorja dhe debimi i Serbisë kur populli të ngritej në kryengritje .

MÖBEL THEMA

Trimat tonë Tomë dhe Benhard Komani ranë në kufi me 01.08.1997 duke bartur armatime ilaqe dhe municione .

Arma ishte cdo here ne shtepiat tona se perballe kishim bisha otomane serbosllave greke bullgare etj andaj te rinjet tanë atdhetar ranë për te mos vdekur kurrë .

Ata e shpaguan veten duke i shkaktuar humbje të medha armikut .
Kërkoj nga komisioni i nderuar shtetëror si veprimtar dhe luftëtar që këtyre kolosave të kombit këtyre Tomes dhe Benhardit të ju njihet statusi i dëshmorit të kombit shqipëtar .

Lavdi jetës dhe vepres gjakut Tomes Benhardit mbarë dëshmorëve të Shqiptarizmes .

Erald Selca

Comments