Ushqimet që parandalojnë sklerozën dhe ndihmojnë kujtesën

354

Mjekët e trajtojnë sklerozën multiple me ilaçe imunosupresive dhe steroide, duke menduar gabimisht se bëhet fjalë për një sëmundje autoimune. Megjithatë, nuk është duke ju sulmuar sistemi juaj imunitar, por virusi!

Shpresa e vetme për të shkatërruar virusin epsteinbarr është një sistem imunitar i fortë, të cilin këto ilaçe kanë për qëllim që ta dobësojnë. Prandaj këto ilaçe nuk ju ndihmojnë në shkatërrimin e virusit epstein-barr, madje, në fakt, janë duke i ardhur në ndihmë atij.

Ju këshilloj që të lexoni kapitullin 3 për të kuptuar virusin epsteinbarr, sepse llojet e tij që shkaktojnë sklerozë multiple janë veçanërisht agresive ndaj mielinës. Suplementet e mëposhtme rekomandohen për të lehtësuar dhimbjet dhe për të mbrojtur mielinën, ndërkohë që ju shëroheni
nga virusi epstein-barr:

• AEP & ADH (acidi eikosapentanoik dhe
dokosahekzanoik): yndyra omega-3 që mbrojnë dhe
përforcojnë mielinën. Sigurohuni që të zgjidhni atë me
origjinë bimore dhe jo shtazore;
• L-glutamine: aminoacid që largon nga truri toksinat dhe
mbron neuronet;

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

• heriuciumm erinaceus ose kërpudha krifëluani: mbron
mielinën dhe mbështet funksionin e neuroneve;
• ALA (acidi alfa-lipoik): ndihmon në riparimin e neuroneve
dhe neurotransmetuesve të dëmtuar, po ashtu edhe të
mielinës;

• monolaurina: acid yndyror që vret qelizat virale, bakteriale
dhe mikrobe të tjera të këqija (si myku) në tru;
K APITULLI 4 5 9

• kurkuma: përbërësi i turmerikut që redukton inflamacionin
e sistemit nervor qendror dhe lehtëson dhimbjen;
• ekstrakt pluhuri nga bari i elbit, i përzier me ujë: përmban
mikroushqyes që ushqejnë sistemin nervor qendror, indet
cerebrale, neuronet dhe mielinën.

Duhet të kuptoni se skleroza multiple nuk është dënim me vdekje.
Nëse mjeku ju ka dhënë një diagnozë të saktë, nuk keni pse të trembeni

Informacioni I mësipërm është shkëputur nga libri “MEDICAL MEDIUM” përkthyer dhe botuar nga “Botimet Living”

Comments