A e dini cila është kafsha më e rrezikshme në botë?

320

kafsha_1481192990-4376957

Nëse keni menduar se kafsha më e rrezikshme në botë është krokodili, peshkaqeni apo një kafshë tjetër, e keni gabim. Të paktën kështu thotë një studim, i cili më të rrezikshmin e nxjerr lakuriqin e natës.

Gjitari fluturues është cilësuar nga specialistët si një nga më të rrezikshmit për shkak të kontaktit që ai ka me kafshët e tjera.Sipas këtij studimi, lakuriqi i natës është në gjendje të transmetojë tek të gjitha kafshët e tjera me të cilat ka kontakt viruset që merr.

Nga studimet e bëra është arritur në përfundimin se lakuriqi i natës mund të transmetojë virusin e tërbimit dhe virusin e etheve hemorragjike, gjatë kafshimit që u bënë kafshëve të tjera, si lopët apo delet.

Më pas nga këto kafshë virusi transmetohet tek njerëzit.

Comments