Alarm për bombë në Stacionin hekurdhor verior dhe ndërtesën e prokurorisë në Bruksel

293

Moebel THEMA

132483965

 

Stacioni hekurudhor verior dhe ndërtesa e afërt e Prokurorisë në Bruksel sot pasdite janë evakuuar për shkak të një telefonate për bomba, ndërsa është dërguar edhe paralajmërim për bombë në stacionin hekurudhor Bruksel-Madrid, njoftojnë mediat belge.

Ndërtesat e Stacionit hekurudhor veriore dhe e prokurorisë janë evakuuar pas thirrje anonime në të cilin u theksua se në të ka bombë të vendosur, transmeton gazeta “lIber Belzhik”.

Në të dy lokacionet për momentin janë prezentë një numër i madh policësh dhe ushtarësh, njofton agjencia Belga.

Gazeta “Dernier er” thekson se në ndërtesën e prokurorisë është zbatuar hetim, por se në bombë nuk është gjetur.

Në stacionin hekurudhor verior qarkullimi është ndërprerë dhe atë në kërkesë të policisë, ndërsa 20 agjentë hynë në stacion që të fillojnë hetimin. Trenat fillimisht mundshin të kalojnë nëpër stacion pa ndërprerje, por pastaj kalimi në tërësi u ndërpre, informon Infrabel, kompania që e mirëmban infrastrukturën e rrjetit hekurudhor belg.

“Denier er” thekson se paraqitja telefonike për bombë ka arritur edhe për një stacion hekurudhor belg Bruksel-Midi.

Comments