Apel i banorëve të Hasanbegut:Sa më shpejtë të pastrohen shtëpitë dhe rrugët

142

Moebel THEMA

Banorët e Hasanbegut dhe vendbanimet e tjera të prekura nga vërshimet e së shtunës kaluan edhe nje natë nën frikën se tmeri mund tju përsëritet.
Por fatmirësishtë reshjet e natës së kaluar ishin me intenzitet  më të ulët. Gjithsesi ata vazhdojnë të përballen me pasojat e vërshimeve të cilat shkatruan shumë shtepi biznese, vetura të përmbysura dhe shumë dëme të tjera janë evidente.
Por banoret e hasanbegut ankohen për neglizhencën e institucioneve si dhe apelojne deri te organet kompetente që sa më shpejtë të pastrohen rrugët të largohen gjerat sepse munde të përhapet epidemi.
“Në atë momente fëmija ka qenë në pyetje, e kanë marë fëmijen kanë dalë te kusheritë.  Kjo shtepi më për banim nuk është,  jemi krejtë në stres nuk munde të flasë. Ju lutem që kush ka të ju ndihmojnë familajreve se  keto dy shpija janë katastrof, këtu munde të bëhet koler , semundje të renda  të ketë pastrime sa me të shpejtë”… 
“Për  56  minuta  2 metra ujë na ka kapluar  por nuk jemi të kenaqur nga kryesitë të cilet aspak nuk na kanë marë,  nuk munde ta kuptoj se ku jetojnmë në shtet  apo ku. Paretitë vetëm vinë të incizohem  ministria e mbrojetjes , por nderhymjë  asesi ska pas. Shiu i mbrëmjes  askush nuk ka ndihmu. Kati i parë është i kapluar ne ujë. Për gjithqka kemi nevoje nuk ska cka nuk duhet  gjanat elementare duhen. Prej kësaj  1 metre  është edhe 3 metre poshte  ky magacine ështe diku 300 metra  ndërsa tjtrën është diku 500 emtra edhe nuk e dimë se ka qenë bubullime e madhe ka pas piskime e madhe dhe mundë të ketë njerez ketu”. 
“Mbrëmë kur nisi shiu murmurima mbas 12  edhe trauma të mdhaja kaluam te kusheritë  në të tretin ktë sa më lartë  edhe qka ka ndodh e kemi pa edhe me kohë kaluam. Nuk kemi qysh me nejte në shpi prej traumave”…
“Mbrëmë nuk ishim në shtëpi me familje jemi largu. Poshtë podrumin  e kam komplet në ujë. Të gjitha gjërat mjetet paisjhet jane të prishura siq po shihni I kemi largu sa do pak për të pastruar”… 
“Zoti na e dha një force prej kesaj shpije kemi dal në mure.  Te kjo shpija kemi hyp lartë për  fatë që janë rezauar muret dhe e kan ndale ujin. Kemi envojë matrialisht për gjithqk . Janë dëme matriale ketu, mbijetese nuk ka edhe katin e dyte nuk mundesh me jetu prej erës,  monetalishte vetem ti pastrojmë ti heqim  ku duhet  me dal me jetu tjtër kundë. Duhet me mar masa urgjente me i pastru këto gjera me i dezinfektu”…
“Këtu është malli depoja, kjo është më tatime të paguara  me dogana dhe gjithëqka është e sigurume”… 
“Në momentin kur erdhi  uji i madh unë isha në obor dhe  në atë momente u drejtova andej dhe  4 gra dhe 1 bur i kam sjell në shptëpin  time. Dëme  matriale kemi  sa të duash”… 
“Me intereson ky gyp  cfar është a është për 3000 mijë shpi 20 mije banorë? Qeveria jonë Shqiptare cfar ka punu, 20 vjetë asnje lagje në Maqedoni nuk shtë rregulluar  si duhet, mare  ju qoftë”, thanë qytetarët.
Gjatë fatkeqësisë natyrore që ndodhi ditën e shtunë në rajonin e Shkupit humbën jetën mbi 20 persona nga përmbytjet ndërsa dhjetëra mbetën të lënduar.
Comments