Arben Frroku del para Gjykatës në Holandë, refuzon të ekstradohet në Shqipëri 

252

 

Arben Frroku

Arben Frroku ka dalë sot para Gjykatës së Amsterdamit në Holandë, duke refuzuar që të ekstradohet në Shqipëri, i cili kërkohet nga autoritetet e vendit tonë.

Ai është dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Apelit e Krimeve të Rënda për vrasjen e kryekomisarit Dritan Lamaj në vitin 2013. Frroku u shpall i pafajshëm nga Shkalla e Parë e Krimeve të Rënda dhe më pas u arratis nga Shqipëria para se Apelit të ndryshonte vendimin.

Ai u kap në Holandë për përdorim të dokumenteve false dhe u njoftuan autoritetet shqiptare, të cilat kërkojnë ekstradimin e tij për të vuajtur dënimin me burg përjetë. Vendimi për ekstradimin ose jo të tij do të jepet pas dy javësh, raporton ABC News.

Comments