Arsimi në Kosovë në nivel shumë të ulët

101

arsim

Studimi më i madh ndërkombëtar për arsim, PISA, ka renditur Kosovën në vendin e 68 në mesin e 70 shteteve, cilat i janë nënshtruar këtij vlerësimi.

Kosova është para vetëm ndaj Algjerisë dhe Republikës Domenikane, dhe tërë shtetet e tjera janë para vendit tonë sa i përket arsimit.

Në testin “PISA”, njohuritë e 15 vjeçarëve u matën në fushën e leximit, matematikës dhe shkencë.

Comments