Asnjë nxënës pozitiv me Covid-19 në tre ditët e skriningut nëpër shkollat e mesme

154

Të gjithë nxënësit të cilët tashmë janë testuar në kuadër të skriningut në shkollat fillore dhe të mesme të vendit kanë rezultuar negativ ndaj Covid 19. Edhe në ditën e tretë, në Shkup, skriningu u realizua vetëm në shkolla të mesme. Në shkollën profesionale “Boro Petrushevski” u testuan gjithsej 27 nxënës, që të gjithë dolën negative. Këtë rezultat e morën edhe 6 nxënësit e testuar në shkollën tjetër profesionale “8 Shtatori”. Denis Jankullovski nga Qendra e Shëndetit Publik apelon prindërit të mos kenë dilema sepse testimi është i sigurt.

Kur bëhet fjalë për testet, ato janë teste të shpejta antigjen ku rezultatet i marrim pas 4-5 minutave. Marrim tamponët nga hunda. Sërish apeloj dhe po e sqaroj, që të mos kenë frikë prindërit dhe kujdestarët e fëmijëve, bëhet fjalë për shkopinj të thjeshtë për tampon që përdoren në mikrobiologji për gjetjen e baktereve. Nuk është asgjë e re dhe e frikshme, nuk shkakton dhimbje ose plagë, deri tash absolutisht nuk ka ndodhur asgjë e keqe – tha Denis Jankullovski, Qendra e Shëndetit Publik.

Moebel THEMA

Skriningu apo verifikimi nëse në mesin e nxënësve është i pranishëm Covid-19 do të në përfshijë 8,200 nxënës në 364 shkolla fillore dhe 109 të mesme. Në shkolla të caktuara disa prind kanë refuzuar testimin e fëmijëve me arsyetimin se fëmijët nuk duhet testuar nëse nuk kanë simptoma të virusit korona.

Melihate Rustemi

Comments