BAILEY: POLITIKA AMERIKANE NDAJ MAQEDONISË NUK NDRYSHON

234

Moebel THEMA

Ambasadori Bailey nuk ka pranuar të zgjedhë ndërmjet dy kandidatëve kryesor, Hillary Clinton e Partisë Demokrate dhe Donald Trump i Partisë Republikane, me arsyetimin se profesioni i tij si diplomat nuk i lejon shfaqjen publike të simpative politike, shkruan Zhurnal.

“Unë jam diplomat karriere tashmë 31 vite, edhe kur Presidenti ka qenë demokrat edhe kur ka qenë republikan, dhe mund t’ju them se politike e jashtme e SHBA-ve nuk do të pësojë ndryshime pa marrë parasysh se kush do të fitojë. Ne e përkrahim Maqedoninë që nga themelimi si shtet dhe qëllimi jonë i përbashkët është integrimi i saj në BE dhe NATO”, përfundoi ambasadori Bailey.

Comments