Banorët: Kërkoni këtu për foshnjën 15 muajshe

131

Kjo është lagj’ja Kamenik-Gurishte e Hasanbegut, ajo llogaritet si lagjja më shkatërruar e këtij rajoni, sepse vrulli i madh vërshimeve ka shkatërruar gjthcka që i ka dalë përpara.

Drunjë të shkulur, shtëpi me mure te plasaritura dhe shumë trupa të pa jetetë janë gjetur pikërisht këtu ,në Kamenik.
Ky është vendi ku dyshohet se mund të jetë edhe trupi i Elifit 15 muajshe që mbetet ende I pagjetur që nga e diela, kur familjarët gjetën babain e saj.
“Ne me minxhën e kemi marrë atë motrën ajo ishte te kjo shpija brenda, e kemi marrë pastaj këtu te I dyti kat shoqja ia ka lidh këmbën sepse e ka pas të lendume. Ajo tha e kam pas deri këtu edhe qikën, si të mundesh me dalë me e lip tha, unë shkova por nuk kam arritur ta gjej uji ishte një metra. Përvec burrin e vet që e kam gjet”, shprehet banori Selajdin Maksuti.
Banorët thonë se kjo është pista ku ekipet e kërkim shpëtimit duhet të kërkojnë, gjë të cilën nuk e kanë bërë deri tani.
Shumë shtëpi këtu I kanë muret e plasaritura dhe banorët kërkojnë ndihmë për ti rindërtuar ato.
“Neve na duhet forca që me ardhe me pastru sepse sun I lini, për me hongër e me pi ja bojm qaren e  gjem dikund. Qe dy tre dite jam tu ardhë nuk guxoj me hy në shtëpi, po tutna, është katastrofë ban vaki na bjen shpija. Skena as dokumente me e qu shoqen në doctor. Jemi na nulla, skemi kurr njisend”…
As 10 minuta se kemi autobanin dhe kur ka ra uji ka ra përmeniher te ne,të parat shpija janë të tonat, sic po e shihni nuk ka lanë kurrgjo, as për me jetu, as për me I pru fëmijet. Ndihma për me hongër për më pi na kanë pru por krahë nuk kemi për me pastru. Skemi mundësi as me pastru ka zanë me ardhë era, lloqi deri ne fyt”…
“Këtu  është fillimi I autobanit,kur ka ardhë dallga ska met asgjë menzi që kemi shpëtu fëmijet, këtu është problem për me jetu a ca në të tana anët shtëpija, kanë ardhë prej fshatit Luboten em na ndihmu, skemi ndihme prej tjera kah. Që kanë mundësi apel shqiptarëve të gjithë nji ship me më drejtu”, shprehen qytetaret.
Rrugët e kësaj  lagjeje deri sot ka qenë të blokuara tërsish, sepse uji ,balta, dhe drunjtë e rrëzuar e kanë bërë të pamundur qarkullimin e lirë të banorëve, të cilët kanë ngelur të ngujuar.
Comments