BE përjashton kosovarët nga konkursi për staf të Gjykatës Speciale

269

gjykata
Shërbimi i Jashtëm Evropian i Veprimit (ShJEV) e ka publikuar konkursin për staf të Dhomave Specialiste të Kosovës dhe Zyrën e Prokurorit.
Njëra nga kushtet themelore për kandidatet është edhe shtetësia. Kandidatet duhet të vijnë nga një shtet anëtar i BE-së, apo nga një shteti i tretë kontribuues.

Sipas ShJEV, shtetet e treta kontribuuese janë: Kanadaja, Norvegjia, Zvicra, Turqia dhe Shtetet e Bashkuara.

Në konkurs kërkohen më së shumti asistent të departamenteve të ndryshme. Poashtu kërkohen përkthyes të gjuhës shqipe, të gjuhës serbe, zyrtar të financave, ekspert të IT, shofer etj.

Konkursi është i hapur deri më 9 shtator në orën 17:00 sipas kohës së Brukselit./Gazeta Express/

Comments