Bender: Data e bisedimeve për Maqedoninë do të ishte pozitive

264

Moebel THEMA

Kristof Bender nga Nisma Evropiane për Stabilitet deklaron se situata politike në Maqedoni do të ishte më ndryshe nëse do do ta kishte siguruar një datë për bisedime.

Sipas tij, zgjerimi i Bashkimit Evropian nuk është në një situatë të mirë dhe se duhet që të punohet në kthimin e besueshmërisë në këtë proces.

Bender thotë se Evropa është tronditur, por nuk u shpërbë, ndërkaq Maqedonia dhe vendet e rajonit nuk kanë rrugë tjetër të anëtarësimit evropian.

Comments