Çfarë i tha për “Trepçën”, shefi i ushtrisë serbe, komandantit të KFOR-it?

259

Moebel THEMA

shefi-i-ushtrise-serbe
Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Serbisë, Ljubisha Dikoviq ka kërkuar sot nga komandanti i KFOR-it, gjeneral Major Giovanni Fungo që forcat ndërkombëtare të ndërmarrin të gjitha masat për ruajtjen e paqes dhe sigurisë në Kosovë, ka njoftuar ministria serbe e Mbrojtës.
Dikoviq gjatë takimit me Fungon në Nish ka vlerësuar se vendimi i autoriteteve në Kosovë “për marrjen e kombinatit ‘Trepça’ paraqet kërcënim për situatën e gjithëmbarshme të sigurisë në Kosovë”

Sipas tij, KFOR-it duhet të krijoj siguri për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Dikoviq dhe Fungo janë takuar sot për herë të parë që nga marrjen e funksionit të komandantit të KFOR-it nga italiani dhe kanë biseduar për gjendjen aktuale të sigurisë në Kosovë dhe bashkëpunimin ndërmjet Ushtrisë serbe dhe KFOR-it.

Comments