Daut Haradinaj: Votimi i buxhetit është përgjegjësi dhe vetëdije institucionale

644

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Daut Haradinaj në seancën e sotme të Kuvendit ku po diskutohet për buxhetin e vitit 2021.

Haradinaj tha se është shumë e parëndësishme ajo çka thotë pozita e opozita sot në Kuvend, e rëndësishme është që buxheti duhet të votohet.

“Sot ne këtë seancë nuk janë të rëndësishme ato që i thonë pozita e opozita sot ne Kuvend, sidomos tash që jemi jo zyrtarisht në fushatë zgjedhore. Buxheti duhet të votohet, sepse në të kundërtën gjasat janë shumë të mëdha që të dëmtohet vendi dhe qytetari. Kushdo që e merr pushtetin në zgjedhjet e ardhshme dhe ky buxhet i duket i orientuar keq, mund ta riorientoje në gjashtëmujorin e dytë”, tha Haradinaj.

Ai shtoi se shkuarja në zgjedhje pa miratimin e buxhetit do të ishte një dëm i madh për shtetin dhe qytetarët.

“Shkuarja në zgjedhje dhe në proces të krijimit të institucioneve, pa buxhetin e miratuar, do të ishte një dëm i madh për shtetin dhe për qytetarët.

Comments